dilluns, 15 de març del 2010

Museus de ciència en general

Hola, què tal?

Aprofitaré aquesta entrada al blog per parlar d'un tema que ha proposat avui en Miquel a classe, que és parlar de museus de ciència.

Crec que muntar museus i exposicions de ciència és una bona manera de divulgar la ciència i fer que els més menuts s'interessin per aquesta, fent que els piqui la curiositat, en certa manera.

L'exemple més proper és el Cosmocaixa de Barcelona (web).
Aquest és un dels que jo he visitat i que recomano, perquè em va agradar molt i realment és una visita molt dinàmica i et passa el dia volant! Consta de diferents espais: El mur geològic, el bosc inundat, la sala de la matèria, un planetari i altres petits espais amb exposicions itinerants.




Un altre exemple a l'estat espanyol és el museu de les ciències Príncipe Felipe (web)
Aquest jo personalment no l'he visitat, així que no us puc fer una recomanació personal

Aquest museu té dos espais:

-La ciencia en escena: Tallers varis, divulgació científica.
-Bosque de cromosomas: Explicacions més de la branca de biologia (ADN, evolució...)


Ja en escena internacional, oarlaré bàsicament de dos:

Un museu que destaca molt és el de Londres (fundat el 1857, web).
Fa tems que tinc a l'agenda apuntat el nom d'aquest museu, per quan fagi un viatge a Londres (aquest i el d'història, a Londres hi ha un munt de museus interessants!!).
En aquest museu tenen des de col·lecions històriques (tecnològiques, com per exemple coets espacials, la locomotora de Stephenson, una reconstrucció de la molècula d'ADN feta per Watson i Crick, avions de guerra, etc.).



Per acabar només anomenaré el de París, el parc de la villette (web), que a part de ser un espai molt agradable per passejar consta d'exposicions itinerants, teatres... El fan característic els seus edificis vermells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada